Premiera in retail: Annabella intra pe piata capitalei, preluand magazine Mega Image

admin

Reteaua Annabella, liderul pietei valcene de retail, renunta la statutul de retea locala atacand in forta piata capitalei prin preluarea unor spatii Mega Image. Mutarea, adevarat sah-mat pe piata romaneasca de retail aduce din start cateva premiere. Mega Image vinde. De cateva luni bune retailerul face curatenie in propria ograda, umbland nu doar la sortimentatia activa sau personalul angajat ci iata si la reteaua de magazine. Belgienii, transformati in ultimii 20 de ani in bucuresteni get-beget, par sa fi obosit. Vanzarea unor spatii catre o retea pana mai ieri locala, cu capital 100% romanesc, este de departe marea premiera. Posibil insa ca lucrurile sa nu se opreasca aici si, in urmatoarele luni sa asistam la noi schimbari radicale pe piata capitalei.
 
Annabella preia la pachet cateva magazine Mega Image*, printre care si spatiul din strada Icoanei nr. 11-13 (foto). Deschis in 19 august 2011, supermarketul Mega Image Icoanei a functionat mai mult ca un magazin de proximitate. Trecerea lui sub bannerul Annabella marcheaza pentru valceni intrarea oficiala pe cea mai importanta piata de retail a tarii. Si nu este exclus sa vedem cat de curand o replica la modelul dezvoltat de acestia in orasul de bastina, Ramnicu Valcea.
 
Infiintata in anul 1994, Annabella SRL detine o retea cu 51 de magazine pe teritoriul judetului Valcea, 27 dintre acestea fiind locate in orasul resedinta de judet. In ciuda statutului de retea locala, Annabella opereaza trei formate de magazine: Anabella, Anabella A-Z si Fresh. Cel mai mare dintre acestea – supermarketul Annabella A-Z – a fost inaugurat in 11 aprilie 2014, avand o suprafata comerciala de peste 2000m². Magazinele Annabella sunt special concepute pentru retailul modern, 90% din spatiu fiind dedicat produselor alimentare. Bannerul Fresh propune un concept special destinat comertului de legume si fructe.
 
*detalii despre spatiile Mega Image preluate de reteaua Annabella, in articolul:Tranzactie in retailul modern romanesc: Trei magazine vandute „la pachet” – 27/03/2016  articol rezervat abonatilor brandprivat.ro
 
 
Nota brandprivat.ro – Renuntarea la mai multe magazine, in paralel cu inchiderea supermarketului Mega Image Ghetarilor vine pe fondul unor ample mutari strategice operate in ultimele luni de retailerul belgian. Se clatina oare imperiul Mega Image? Este intrebarea la care vom incerca sa gasim raspuns maine, marti 29 martie, intr-un nou material brandprivat.ro