Tranzactie pe piata înghetatei: un grup letonian preia Alpin57Lux

admin

Compania Alpin57Lux, unul dintre jucătorii importanți pe piața de înghețată din România, va fi preluată de grupul leton Food Union după ce Ioan Istrate, fondatorul companiei, a vândut pachetul majoritar de acțiuni. Noul joint-venture va susține planurile de dezvoltare ale companiei.
”În 1994 am pornit ‚de la firul ierbii’ având ca ‚investiție’ strict încrederea și suportul  familiei. În prezent producem peste 80 tone înghețată zilnic, deținem o secție de patiserie sub brandul Romcherie, precum și legumele congelate Maestro Alpin. Performanța realizată de echipa formată din peste 450 angajați Alpin57Lux a atras atenția acestui investitor strategic, care are un proiect de dezvoltare care coincide cu planurile noastre. Voi rămâne în continuare la conducerea companiei, însă următorii ani vor reprezenta un avânt și mai puternic decât am fi reușit pe cont propriu. Produsele pe care le-am creat merită susținerea financiară a Food Union”, a declarat Ioan Istrate, Director General și acționar Alpin57Lux.
“Sunt profund impresionat de tehnologia modernă şi infrastructură, precum şi de portofoliul produselor pe care Alpin57Lux îl însumează ca producător de top în industria producătoare de îngheţată din România. Este o afacere prosperă, condusă de o familie şi o echipă de profesionişti pasionaţi de categoria bunurilor de consum alimentar: îngheţată, patiserie, congelate. Am un respect deosebit pentru angajamentele lor actuale şi viitoare în dezvoltarea Alpin57Lux în cadrul grupului de companii Food Union. Experienţa noastră în industria de lactate şi îngheţată din Ţările Baltice, Rusia, ţările nordice, foste republici sovietice, precum şi poziţionarea regională vor contribui la prosperitatea continuă a Alpin57Lux”, a precizat Andrey Beskhmelnitskiy, fondatorul şi proprietarul Food Union Group.
Alpin57Lux deține o fabrică la Sebeș (jud. Alba) și dispune de propria rețea de logistică un parc de peste 250 de mașini și distribuție la nivel național. Compania are în portofoliul peste 100 de sortimente de înghețată comercializate sub diferite mărci, dar și patiserie congelată sub brandul Romcherie. Alpin57Lux, companie cu afaceri estimate la circa 90 de milioane de lei, concurează pe piața de înghețată cu jucători importanți precum Unilever, Betty Ice sau Nestlé.
Compania letoniană Food Union este axată pe distribuirea bunurilor de consum sub umbrela diferitelor mărci, asigurând în acelaşi timp soluţii personalizate pentru industria de lactate şi îngheţată. Food Union Group cuprinde trei companii în zona de producţie şi prelucrare pentru lactate şi îngheţată în Letonia (AS Rīgas piena kombināts, AS Valmieras piens şi SIA Rīgas piensaimnieks), cel mai mare producător de îngheţată din Estonia (Premia), cel mai mare producător de îngheţată din Danemarca (Premier Is), al treilea cel mai mare producător de îngheţată din Norvegia (Isbjørn Is) şi acum, Alpin57Lux.